Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@12:11:09 GMT

روایت نماینده مجلس از پاس‌کاری طرح «صیانت» در مجلس

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۴۱۱۹

روایت نماینده مجلس از پاس‌کاری طرح «صیانت» در مجلس

نماینده مردم تهران در مجلس، جرئیاتی از بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی را در مجلس تشریح کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زهره سادات لاجوردی در گفت‌وگو با شبکه خبری تهران‌نیوز با اشاره به جزئیات بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی اظهار کرد: این طرح با رأی نمایندگان مجلس به کمیسیون مشترک اصل ۸۵ قانون اساسی ارجاع داده شد و باید ابتدا در این کمیسیون مشترک مورد بررسی قرار بگیرد و سپس در همان کمیسیون تصویب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی زمانی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار می‌گیرد که کمیسیون مشترک اصل ۸۵ قانون اساسی این طرح را تصویب کرده و تنها مدت اجرای آن در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به رأی نمایندگان گذاشته می‌شود.   نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی درباره اینکه مدت اجرای طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی چند سال خواهد بود؟ چنین پاسخ داد: مقرر شده این طرح به صورت آزمایشی ۵ تا ۷ سال اجرایی شود، مانند قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده.   دلیل رأی غیرقانونی نمایندگان به طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی لاجوردی در پاسخ به این سوال که نقش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در تصویب طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ گفت: سوال خوبی پرسیدید. اتفاقاً این طرح در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مورد بررسی و تصویب قرار گرفت و در مرحله بعدی شورای عالی فضای مجازی نظرات خود را ارائه کرد و در کمیسیون مشترک اصل ۸۵ قانون اساسی مورد ارزیابی قرار گرفت.   وی در ادامه توضیح داد: مجلس در جلسه غیرعلنی طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی را مجدداً مورد بررسی قرار داد تا نمایندگان تصمیم بگیرند که آیا این طرح به صحن علنی بیاید یا در کمیسیون مشترک بررسی شود که به دلیل استنتاجی بودن رأی و غیرعلنی بودن جلسه بنده به نمایندگان تذکر دادم و عنوان کردم که نمی‌توان به این رأی استناد کرد.   نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: در نهایت نمایندگان با آرای خود طرح را به کمیسیون مشترک اصل ۸۵ قانون اساسی ارجاع دادند و این کمیسیون تصمیم گرفت که با توجه به اینکه رأی‌گیری در صحن غیرعلنی غیرقانونی بوده فعالیت خود را ادامه دهد.    لاجوردی در بخش دیگری از گفت‌وگو دلیل موافقت خود با طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی را اینگونه برشمرد: بسیاری از کشورهای پیشرفته در دنیا فضای مجازی خود را قانونمند کرده‌اند و تعداد معدودی از کشورها از جمله ایران قانونی برای فضای مجازی ندارند.   وی با بیان اینکه باید از نظرات متخصصان برای اجرای طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی استفاده شود، افزود: معنای قانونمند شدن فضای مجازی بسته شدن تلگرام، اینستاگرام که وابسته به کسب و کار مردم بوده، نیست و در صورت اجرای این طرح خللی در کسب و کار مردم ایجاد نخواهد شد.   نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با اجرایی شدن طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی این فضا از امنیت لازم برخوردار خواهد بود، تأکید کرد: قانونمند شدن فضای مجازی اهمتی بسیار زیادی دارد و باید به دور از شایعات مطرح شده به این طرح بنگریم و در اینصورت مردم از این طرح راضی خواهند بود.   انتهای پیام/ *

منبع: دانا

کلیدواژه: طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی نماینده مردم تهران مجلس شورای اسلامی مورد بررسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۴۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی

به گزارش خبرگزاری مهر، سند تحول و تعالی قوه قضائیه (مصوب ۱۴۰۳)، هفت مأموریت قوه قضائیه در قانون اساسی را برشمرده و به تحلیل چرایی فاصله قوه قضائیه در اجرای این مأموریت‌ها تا وضع مطلوب می‌پردازد. دومین مأموریت از این هفت مأموریت، «احیای حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع» است.

در این سند، برای هر مأموریت، چالش‌هایی مشخص شده که موانع کلیدی در مسیر تحقق کامل برخی از مأموریت‌ها را نشان می‌دهد.

طبق سند جدید تحول قضائی: «فراوانی مصادیق تضییع حقوق عامه»، «محدود کردن سلیقه‌ای برخی از آزادی‌های مشروع»، «ناکافی بودن اقدامات انجام شده در امور حسبی» و «کثرت مصادیق تضییع حقوق ایران و ایرانیان در عرصه بین‌المللی»، چهار چالش یا مانعی است که در مسیر تحقق مأموریت قوه قضائیه در احیا حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع، قرار دارد.

عوامل ایجاد مشکل محدود کردن سلیقه‌ای آزادی‌های مشروع

همانطور که بیان شد، دومین مانعی که برای مأموریت قوه قضائیه در احیا حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع، در سند تحول قضائی بیان شده، «محدود کردن سلیقه‌ای برخی از آزادی‌های مشروع» است.

سند تحول عوامل ایجادکننده مشکل محدود کردن سلیقه‌ای برخی از آزادی‌های مشروع، را در قالب ۵ عامل: «ضمانت ناکافی صیانت از آزادی‌های مشروع»، «ابهام در قواعد حاکم بر برگزاری تجمعات»، «حمایت ناکافی از آزادی بیان»، «تضییع حقوق برخی از متهمان» و «کم توجهی به اجرای قانون جرم سیاسی» بیان کرده است.

راه‌های صیانت از آزادی‌های مشروع در سند جدید تحول قضائی

مسیر اصلی که برای رفع علت ضمانت ناکافی صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول در نظر گرفته شده، «افزایش تبعات محدود کردن آزادی‌های مشروع» است.

برای اجرای راهبرد فوق، دو راهکار یا راه‌حل مشخص در سند تحول و تعالی قوه قضائیه در نظر گرفته شده است:

راه‌حل اول: تدوین و پیگیری تصویب «لایحه حمایت از آزادی‌های مشروع» با احصا و برشمردن مصادیق اولویت‌دار محدود کردن آزادی‌های مشروع به‌صورت دقیق و شفاف، تعیین مجازات مناسب برای عوامل آن و پیش بینی اقدامات مؤثر و متناسب نظارتی و قضائی با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط است.

متولی اجرای این راهکار بلندمدت، معاونت حقوقی و امور مجلس، دادستانی کل کشور و ستاد حقوق بشر و امور بین‌الملل، است و مدت زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

راه‌حل دوم: پیگیری اجرای «قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی» با ایجاد سامانه دریافت گزارش‌های مردمی نسبت به موارد نقض آزادی‌های مشروع با اولویت دادسراها، مراجع انتظامی، زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها و ایجاد سازوکار رتبه‌بندی دادگستری استان‌ها در اجرای قانون است.

متولی اجرای این راهکار کوتاه‌مدت، دفتر بازرسی ویژه و حقوق شهروندی، دادستانی کل کشور، مرکز آمار و فناوری اطلاعات، دادگستری استان‌هاست و مدت زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۳ است.

کد خبر 6098946

دیگر خبرها

  • آخرین نماینده مشهد و کلات روز جمعه انتخاب می‌شود
  • رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده
  • رأی مردم حق الناس است/ مردم مراقب شبهات فضای مجازی باشند
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • فردا، پایان تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • جابه‌جایی منطقه حاشیه‌نشین تبریز در اولویت کاری است
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی
  • خبر جدید یک نماینده درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان چه زمانی اعمال می‌شود؟